Rockronde: ‘Heel jammer dat Popronde niet terugkeert naar Oss’

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 13:09

Rockronde: ‘Heel jammer dat Popronde niet terugkeert naar Oss’

OSS - De organisatie van het festival Rockronde in Oss vindt het heel jammer dat de Popronde dit jaar niet meer terugkomt naar Oss. Vorige week werd duidelijk dat de gemeente geen subsidie meer wil geven aan het landelijk rondreizende festival.

“Het is gewoon echt een gemis voor Oss. Je kunt het qua omvang ook niet vergelijken met een evenement als de Rockronde”, vindt Roy Thijssen, organisator van de Rockronde.

Of hij het besluit van de gemeente snapt, weet hij niet goed. “Ik vind het heel dubbel. Natuurlijk is het mooi dat de gemeente ons steunt, ons de vrijheid geeft en ons veel gunt. Al met al is het toch erg jammer dat er voor de Popronde en Muziek bij de Buren geen plaats meer is”, aldus Thijssen.

Succes
Als het aan Thijssen ligt, blijft de Rockronde in ieder geval wél terugkeren in Oss. Hij weet wel wat het succes achter het festival is. “Ik denk dat ons concept gewoon goed is. Je kunt lekker in je favoriete kroeg blijven zitten en naar de verschillende bandjes kijken, of je kunt de hele dag je favoriete band volgen en daardoor een kroegentocht afleggen.”

Lustrum
Aankomende zaterdag wordt de Rockronde alweer voor de vijfde keer gehouden. Tijdens het lustrum treden er tien bands op in zes kroegen. Dit keer gaat de Rockronde langs Café Lollipop, Café Heer Bommel, Café Rebel, Taverne Silvas, Hei & Ikke 2.0 en de Groene Engel. De tien bands rouleren na elke set van kroeg. Het festival begint om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is gratis.

Deel deze pagina: