ROC de Leijgraaf opent vandaag nieuwe zorgomgeving in Oss

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 08:28

ROC de Leijgraaf opent vandaag nieuwe zorgomgeving in Oss

OSS- ROC de Leijgraaf opent vandaag een nieuwe zorgomgeving in Oss. De school wil BBL-studenten van de opleidingen Verzorging en Verpleging beter voorbereiden op de zorg van de toekomst.

Samen met zorgorganisaties uit de regio heeft ROC de Leijgraaf de opleidingen Verzorging en Verpleging voor BBL-studenten vormgegeven in een nieuw concept en een passende leeromgeving. Tijdens de opening vanmiddag om 15.00 uur wordt stilgestaan bij de essentie hiervan. Daarnaast onthult ROC de Leijgraaf de logo’s van de partners met wie de school in dit nieuwe ‘Leerlandschap’ gaat samenwerken.

Zorgmedewerkers van de toekomst
“De ontwikkelingen in de zorg blijven zich opstapelen”, aldus Jolanda van Kessel, directeur Mens & Maatschappij bij ROC de Leijgraaf. “Denk bijvoorbeeld aan de inzet van technologie, het organiseren van een netwerk om zorgvragers heen en het werken in zelforganiserende teams. Mooie ontwikkelingen, maar ze verlangen andere vaardigheden van de zorgmedewerkers van de toekomst.” We stimuleren studenten vooral om zélf de regie te pakken. Dat wordt in het werkveld van de toekomst immers ook steeds vaker van ze verwacht”, aldus Van Kessel.

Leervragen uit de praktijk

BBL-studenten werken bij erkende leerbedrijven en gaan gemiddeld één dag per week naar school. "Ze leren vooral door een goede afstemming tussen de school en de praktijk", vertelt Erna Boeijen, onderwijsmanager bij ROC de Leijgraaf. “Als onderwijsinstelling moeten we daarop inspelen. Dat betekent: minder aanbod gestuurde lessen en méér onderwijs dat zich richt op de dingen waar studenten in de uitvoering écht tegenaan lopen. Op school kunnen studenten zich samen verdiepen in de leervragen die in de praktijk ontstaan. Zo pakken ze zelf de regie en bedenken ze oplossingen voor werkelijke vraagstukken. En dat is precies wat we met dit nieuwe concept willen bereiken”, vertelt Boeijen. 

Deel deze pagina: