RKSV Margriet al druk bezig met voorbereidingstoernooi komend seizoen

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 10:01

RKSV Margriet al druk bezig met voorbereidingstoernooi komend seizoen

OSS - RKSV Margriet hield afgelopen zomer het eerste voorbereidingstoernooi voor seniorenteams op het eigen sportpark en dat smaakte naar meer. Op 18 augustus staat de tweede editie van het 'Joep Makelaardij Voorbereidingstoernooi Gemeente Oss' op het programma.

Afgelopen zomer won tweedeklasser Berghem Sport het toernooi waaraan ook FC Schadewijk, O.S.S.'20 2, TOP 2, DESO, RKSV Margriet en Cito Za en Cito Zo aan meededen. "Voor een eerste editie was het zeker geslaagd", blikt Pascal van Druten namens RKSV Margriet terug. Voor de tweede editie heeft hij al in gedachten wat er anders zou moeten. "Een poule speelde bijvoorbeeld alle wedstrijden op het hoofdveld, terwijl de andere poule alles op een ander veld speelde. Dat gaan we anders doen. Het hoofdveld is het mooiste en leukste veld om op te spelen, dat moet voor iedereen zijn."

Het deelnemersveld voor de komende editie is al bijna gevuld en heeft voor een groot dezelfde namen als in de zomer van 2018. Alleen VV Ravenstein is een nieuwe naam. O.S.S.'20 2 doet deze keer niet mee. "Voor deze editie hebben we acht teams nodig, maar kunnen we er maximaal tien gebruiken. Wat de toekomst brengt weten we niet, maar we willen zeker verder met dit toernooi", zegt Van Druten.

Er is in ieder geval genoeg ambitie bij de club. "Het zou fantastisch zijn als we nog meer clubs enthousiast kunnen maken voor dit toernooi. Dan denk ik aan SV Ruwaard, maar ook Herpinia. We willen zoveel mogelijk clubs uit de gemeente Oss hier laten spelen." Hij gaat verder: "Het is leuk voor de voetballiefhebber om voordat het seizoen begint alle clubs hier te zien spelen, maar het is ook voor de teams zelf fijn om erachter te komen hoe ze er nou voor staan. Dat kan op zo'n toernooi en die functie willen we als RKSV Margriet graag op ons nemen."Het helpt de club zelf ook, weet Van Druten. "Dit toernooi levert een bijdrage aan een positieve uitstraling van RKSV Margriet wat matcht met de sportieve ambitie om zeker tweede klasse te spelen met ons eerste elftal."