Repair Café Oss jubileummiddag.

za 23 mrt

Repair Café Oss jubileummiddag.

Repair Café Oss vier 5-jarig jubileum met feestelijke reparatiemiddag.

Op zaterdag 23 maart organiseert Repair Café Oss een feestelijke jubileummiddag van 13.00 - 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk om het 5-jarige bestaan te vieren.
Tijdens deze middag kunnen mensen kennis maken met wat het Repair Café allemaal voor hen kan betekenen. Naast dat het Repair Café er is om kapotte goederen te repareren is het ook een ontmoetingsplek voor mensen en kan er ook veel geleerd worden over het repareren van je spullen.

Om 13.00 uur opent wethouder Johan van der Schoot deze speciale editie van het Repair Café Oss en daarna mag iedereen kapotte spullen laten repareren of een kijkje nemen hoe de monteurs te werk gaan. Ook is er gedacht aan de kinderen: Marcel van Dinther verzorgt origami workshops voor kinderen en om 15.00 uur is er een speciale poppentheatervoorstelling over repareren van theater Ronzebons.

Er is tijdens deze speciale editie van het Repair Café een goudsmid juwelier, fietsenmaker, elektronica monteur, elektricien, messen- en gereedschapsslijper en een naaister aanwezig. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld kinderspeelgoed te laten repareren.

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving en het is nog gezellig ook! Een bezoekje aan het Repair Café is gratis en ook de reparaties zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, sieraden, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bot gereedschap is er een messenslijper aanwezig. Overigens is het wel zo dat er in principe geen onderdelen op voorraad zijn, deze moeten dan door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.

Mocht het je leuk lijken om één of twee keer per maand het vrijwilligersteam van reparateurs te versterken? Repair Café Oss is nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om te repareren. Er worden o.a. nog fietsenmakers en elektronicamonteurs gezocht. Interesse? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze openingstijden.

Meer informatie is te vinden op www.repaircafe-oss.nl