Reünie jongerensoos De Meule in De Pas in Heesch

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 15:13

Reünie jongerensoos De Meule in De Pas in Heesch

HEESCH – De laatste keer was op 9 mei 2009, maar bijna tien jaar later komt er weer een reünie van jongerensoos De Meule in Heesch. Op 16 februari 2019 is er eentje gepland in gemeenschapshuis De Pas.

Het idee is afkomstig van vier oud-vrijwilligers van de Meule. Zij willen oude tijden laten herleven met mensen en muziek van toen.

Jongerensociëteit De Witte Molen begon in 1969 in een molen aan de Gildestraat in Heesch. Via de Irenestraat belandde De Meule uiteindelijk in De La Sallestraat. In de soos traden landelijk bekende bands als Vandenberg en De Dijk op, maar ook regionale helden als Deafen en Assassin (later Messina) uit Heesch.

Meulepop

Vanaf 1981 werd in de wei van Ceelen achter De Meule jaarlijks het succesvolle muziekfestival Meulepop gehouden. Met legendarische optredens van Herman Brood tot The Gathering. Naast muziek werd er ook gesport, De Meule had een eigen voetbalteam, er werd volleybal en rugby gespeeld.

Reünie op 19 februari
In 1991 ging De Meule samen met soos Oltwello en werd Zaal 3. Al die jaren werd de soos gerund door veel vrijwilligers. Al deze vrijwilligers en bezoekers van toen zijn van harte welkom op de reünie op 19 februari volgend jaar in De Pas. Aan een programma voor die avond wordt nog gewerkt.