PvdA Oss ‘onaangenaam verrast’ over versobering plannen D’n Iemhof

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 08:38

PvdA Oss ‘onaangenaam verrast’ over versobering plannen D’n Iemhof

OSS – Brabant Wonen en de gemeente Oss gaan de plannen voor het nieuwe wijkcentrum D’n Iemhof versoberen. De Osse PvdA laat in een brief aan het college weten ‘onaangenaam verrast’ te zijn over deze ontwikkeling en wil van het college weten waarom dit het geval is.

Ook stelt de partij vragen over de kosten die dan nog altijd hoger uitvallen en wil weten waarom het allemaal zo lang duurt.

Kleinere opzet
Deze week werd bekend dat Wijkcentrum D’n Iemhof bij de Sterrebosflat in de Ruwaard een stuk kleiner wordt dan de initiatiefnemers dachten. Ondanks deze stap terug vallen de kosten, beraamd op een bedrag tussen de 2 en 3 miljoen euro, toch hoger uit. Om hoeveel meer geld het gaat, is niet bekend. De PvdA wil weten waarom niet kan worden aangegeven hoeveel duurder te plannen worden, hoe het college de regie heeft gehouden op de kosten en hoe deze worden verdeeld over de drie initiatiefnemers.


Dagopvang geschrapt
Om kosten te drukken zijn het Restaurant voor de wijk en de dagopvang van BrabantZorg uit het oorspronkelijke plan geschrapt. De PvdA wil met name weten of er een alternatief is voor de geplande dagopvang.

De planning om het nieuwe wijkcentrum eind december van dit jaar te openen wordt bovendien niet gehaald. Het duurt al veel te lang, waarom zit er zo weinig voortgang in dit project, vraagt de PvdA zich af. Tenslotte vindt de partij het vreemd dat de raad niet eerder is geïnformeerd en deze ontwikkelingen via de media moet horen.

Deel deze pagina: