Puinverwerker Dijkhoff mag uitbreiden van raad Bernheze

Gepubliceerd: Donderdag 20 april 2017 21:07

Puinverwerker Dijkhoff mag uitbreiden van raad Bernheze

HEESCH - Puinverwerker Dijkhoff in Heeswijk-Dinther mag van de gemeenteraad van Bernheze flink gaan uitbreiden op haar huidige locatie. Dit ondanks felle bezwaren van de oppositiepartijen Progressief Bernheze, VVD en Blanco.

Die laatste partij wilde uiteindelijk niet meestemmen over het voorstel omdat niet alle juiste informatie voorhanden zou zijn. Om de uitbreiding mogelijk te maken moet het bestemmingsplan voor het gebied worden aangepast. Daarmee wordt een situatie die lange tijd werd gedoogd nu officieel gemaakt.

Geen enkele partij is eigenlijk blij met de aanwezigheid van het bedrijf in het Aa-dal maar het feit dat het bedrijf er al 100 jaar zit speelt een belangrijke rol bij het verlenen van medewerking aan de uitbreidingsplannen. Volgens de oppositiepartijen gaat door de uitbreiding de overlast voor omwonenden teveel toenemen. Ze vrezen meer verkeer, geluidsoverlast en meer fijnstof.

De coalitiepartijen hebben er vertrouwen in dat de regels streng genoeg zijn en dat er maatregelen genomen worden om de overlast te beperken.


Deel deze pagina: