Proef met parkeertarieven in Oss positief ontvangen

Gepubliceerd: Donderdag 12 oktober 2017 21:41

Proef met parkeertarieven in Oss positief ontvangen

OSS - De Osse politiek reageert tijdens de adviescommissie enthousiast op de voorgestelde proef om het parkeren in Oss aantrekkelijker te maken. Het dagtarief wordt in de proef verlaagd van 4 euro naar 2,50 euro.

De proef duurt van 1 december 2017 tot 1 januari 2019. Niet alle prijzen worden verlaagd, het uurtarief stijgt lichtelijk van 1,45 euro naar 1,50 euro. “Het doel van de proef is om de verblijfsduur te vergroten”, legt wethouder Gé Wagemakers uit.

Gratis parkeren
Wat betreft Beter Oss kan het parkeren nog aantrekkelijker worden gemaakt; de partij wil het parkeren helemaal gratis maken. “Dit voorstel is een stap in de goede richting”, zegt Joop van Orsouw (Beter Oss). Het CDA kan zich vinden in de proef, maar vindt het gratis maken van parkeren te ver gaan. “Parkeren is niet gratis, het wordt dan alleen door iemand anders betaald”, aldus Dick Voskamp (CDA).

Onderzoek
Martijn Tonies (SP) haalt meerdere onderzoeken aan – zoals een literatuuronderzoek van 150 pagina's – waarin verschillende resultaten van parkeerbeleid naar voren komen. De SP'er mist in het voorstel de nodige onderbouwing. “Het is slecht onderbouwd, maar het is een sympathiek voorstel”, aldus Tonies.


Deel deze pagina: