Prinsen Oss en Heesch klaar voor vijf dagen carnaval

Gepubliceerd: Donderdag 28 februari 2019 15:42

Prinsen Oss en Heesch klaar voor vijf dagen carnaval

OSS/HEESCH - De pakken, pruiken en schmink kunnen weer uit de kast worden gehaald. Nog even en dan barst carnaval weer los! Ook in Oss en Bernheze is het vijf dagen lang volop feest.

De prinsen uit Oss en Heesch zijn er helemaal klaar voor. “We zijn al weken bezig en nu werken we echt naar het hoogtepunt toe. We hebben er zin in”, vertelt Gerard de Bresser, de stadsprins van Oss. Ook Peter Kusters, prins Porcus XLVIII uit Heesch, kan bijna niet meer wachten. “Er staan zo veel leuke dingen op het programma. Het wordt een en al feest!”.

Waar de prinsen met carnaval het meest naar uitkijken, weten ze wel. “Ik hoor van al mijn voorgangers dat de optocht echt een hoogtepunt is dus daar ben ik heel benieuwd naar”, vertelt de Osse prins. Datzelfde geldt voor de prins Porcus. “Je maakt dat echt maar één keer in je leven mee. Daar ga ik echt volop van genieten. Daarnaast is het mooi om te zien hoeveel werk de bouwers en loopgroepen erin hebben gestoken.”

‘Als ik het nu niet doe dan doe ik het nooit meer’

Dat ze dit seizoen werden gevraagd als prins zagen ze allebei niet aankomen. “Toen ik werd gevraagd, viel ik echt even van mijn kruk. Daarna ga je erover nadenken en vind je het toch wel heel leuk”, aldus De Bresser. “Ik zei gelijk ja”, vertelt de prins uit Heesch. “Ik dacht, als ik het nu niet doe dan doe ik het nooit meer. Daarnaast wist ik zeker dat mijn vrouw het ook prachtig zou vinden.” De hele familie van prins Porcus houdt van het carnavalsfeestje. Zo was zijn jongste zoon ooit de jeugdprins van het dorp.

‘Het is echt geweldig om mee te maken’
De prinsen hebben de komende dagen een druk programma voor de boeg. Echt voorbereid hebben ze zich niet. De prinsen laten het gewoon maar over zich heenkomen. “Wij zijn sowieso allebei carnavalsvierders dus we weten wel een beetje wat we kunnen verwachten. Je weet dat er heel veel komt, het kost veel tijd, maar je krijgt er heel veel energie van. Het is echt geweldig om mee te maken.”


Deel deze pagina: