Politiechef aan het woord in Focus

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 16:35

Politiechef aan het woord in Focus

OSS/DEN BOSCH – Politiechef van het district Den Bosch en Oss Dianne van Gammeren is deze week te gast in het Dtv-programma Focus. Daarin vertelt ze onder andere over de impact van het Stintongeluk op de collega’s en het nieuws dat er in de regio Oss een criminele jeugdbende is opgerold.

Vandaag werd bekend dat er in januari een Osse jeugdbende is opgerold die wordt verdacht van criminele activiteiten. Zeven jongeren tussen de 16 en 18 jaar en een man van 47 zijn aangehouden voor het plannen van een overval, brandstichting, diefstal en heling. “Door goed observeren hebben we de criminele bende uiteindelijk kunnen oprollen”, aldus van Gammeren. 


Over het stintongeval op het spoor in Oss zegt ze dat het veel impact heeft gehad op alle collega’s. “De begeleiding om dit drama te verwerken gaat ook nu nog door”, laat ze weten. 

Het aanwijzen van de Schadewijk als tijdelijk veiligheidsrisicogebied heeft geholpen. “Het is nu rustig mede dankzij de inzet van buurtwachten . Of er een herhaling komt hangt af van goeie informatieanalyse. Op basis daarvan wordt in samenspraak met de gemeente bepaald of er reden is om het opnieuw te overwegen.”

Meer over dit onderwerp is vanaf zaterdag te zien in het Dtv-programma Focus.

Deel deze pagina: