Plezier & Passie’ in Erfgoedlokaal Haren.

zo 03 mrt

Plezier & Passie’ in Erfgoedlokaal Haren.

In de prachtige ambiance van voormalig klooster Bethlehem te Haren bij Oss, is in de aangrenzende kloosterboerderij op Kerkplein 6, Erfgoedlokaal Haren ons dorp gevestigd. Door de wisselende exposities die hier worden ingericht, kan men kennis maken met de geschiedenis van het dorpje Haren en de directe omgeving. Vanaf zondag 2 december presenteert het Erfgoedlokaal de expositie ‘Plezier & Passie’. Deze tentoonstelling is verder te bezichtigen elke éérste zondag van de maand en duurt tot en met zondag 7 april 2019.
In september 2008 is: ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, officieel van start gegaan. We hebben dit jaar dan ook iets te vieren, namelijk ons tienjarig bestaan. We zijn begonnen in een moeilijke tijd. De economische crisis in ons land was nog meer net begonnen. Geen ideale tijd om te starten met een nieuwe vereniging zou je denken, maar toch zijn een aantal vrienden en vrijwilligers erin geslaagd om met veel passie en plezier het Erfgoedlokaal vorm te geven en uit te bouwen tot wat het vandaag de dag is: een succes!

Foto: eeuwigdurende kalender 1984 - 2083 – © Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Thematische tentoonstellingen geven onze bezoekers een beeld van het dagelijkse leven in de regio van de vorige eeuw. Normaliter zijn het onze eigen vrijwilligers die een tentoonstelling vormgeven, maar deze keer hebben ze bewust een stap terug gedaan. Het zijn nu de bezoekers die ons een handje helpen door hun eigen passie met plezier te tonen. Maar liefst vijfentwintig geïnteresseerden, zowel jong als oud, hebben zich met plezier aangemeld om deel te nemen aan deze tentoonstelling. Onder hen ook de heemkundevereniging Berchs-Heem en het ‘We Are Food-project’ van de gemeente Oss.
Ook deze keer is er weer voor ieder wat wils. In ‘Plezier & Passie’ zijn diverse thema’s verwerkt, zoals: oude ambachten, kunst, illustratieve kunst, muziek, medische zorg, luchtvaart, verzamelpassie, onderwijs, passie in de agrarische sector, speelgoed, mode, eeuwigdurende kalenders enz. Met de presentatie ‘Aan tafel! Gedekte tafels Toen en Nu’ maken we het geheel educatief compleet! Natuurlijk laten we ook onze eigen passie zien in een beeldpresentatie over het 150 jarig jubileum van de Harense parochiekerk St. Lambertus en oude foto’s van Haren.
Kortom: de moeite waard om de tentoonstelling ‘Plezier & Passie’ te komen bekijken!

Informatie:
Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij links naast Klooster Bethlehem aan het Kerkplein. Iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak. Voor verdere informatie bezoek de website: www.harenonsdorp.nl.

Entree
€ 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.
Elke eerste zondag van de maand.