Partijen in Bernheze kiezen unaniem voor veiligere maar duurdere rubberkorrel op kunstgras

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 21:09

HEESCH - De renovatie van de kunstgrasvelden van voetbalclubs Heeswijk en Avesteyn valt duurder uit. Alle partijen in de gemeente Bernheze kiezen voor duurzamere en veiligere kunstgraskorrels en die zijn bijna twee ton duurder.

Door middel van een amendement overrulede de partijen hiermee het college. Die stelde een toplaagrenovatie voor met de rubberkorrel SBR, totale renovatiekosten 520.000 euro. De keuze voor SBR was niet de keuze van de projectgroep die liever TPE wilde. Alle partijen gaan daar nu in mee omdat er vanwege gezondheids- en milieuaspecten veel weerstand is tegen het gebruik van SBR onder spelers, ouders, vrijwilligers en de besturen van beide clubs.

De totale kosten voor vervanging met TPE infillmateriaal zijn ruim 714.000 euro. Deze korrel voldoet aan de Europese veiligheids- en speelgoednormen en is ook nog eens duurzamer en milieuvriendelijker. Bijkomend voordeel is dat bij vervanging ongeveer 70 procent van het materiaal kan worden hergebruikt.

De TPE rubberkorrels zullen in de toekomst ook gebruikt gaan worden bij renovaties van andere kunstgrasvelden in Bernheze.