Parkeren in Osse binnenstad duurder, pilot goedkoper dagtarief parkeren stopt op 1 juli

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 10:42

Parkeren in Osse binnenstad duurder, pilot goedkoper dagtarief parkeren stopt op 1 juli

OSS – Parkeren in de binnenstad van Oss wordt vanaf 1 juli duurder. Een proef waarbij bezoekers voor 2 euro 50 een dag konden parkeren, leverde geen extra bezoekers op en wordt nu teruggedraaid.

Vanaf 1 juli wordt het dagtarief van 2 euro 50 gewijzigd in een tarief voor vier uur. Het nieuwe dagtarief voor langer dan vier uur parkeren wordt weer teruggebracht naar het oude tarief van 4 euro. 

Op het parkeerterrein Raadhuishof achter het gemeentehuis wordt een gratis half uur-ticket ingevoerd. Ook wordt dit najaar het kentekenparkeren ingevoerd. Daarmee moet worden voorkomen dat parkeerders hun ticket doorgeven aan de volgende parkeerder.

De pilot met een laag dagtarief had als doel om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. Uit de evaluatie van de pilot is gebleken dat er geen duidelijk verband is tussen het lage dagtarief en een langer verblijf in het centrum van Oss. De pilot heeft de gemeente 350.000 euro aan opbrengsten gekost.

Het stoppen van de pilot laag dagtarief parkeren is een voorstel van het Osse college van b en w. De raad moet hier nog mee instemmen. Een meerderheid van de Osse politiek wilde de mislukte pilot al in januari stoppen, maar dat was volgens verantwoordelijk wethouder Joop van Orsouw niet mogelijk op zo'n korte termijn. 


Deel deze pagina: