Overname Unoxfabriek heeft goed uitgepakt

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 20:58

Overname Unoxfabriek heeft goed uitgepakt

OSS – De overname van de Unoxfabriek door Zwanenberg Food Group heeft goed uitgepakt, vindt Alex den Brok, voorzitter van de ondernemingsraad. Volgens Den Brok zijn de medewerkers sinds de overname vooral opgelucht. “De sfeer is heel fijn en iedereen heeft echt weer hart voor de zaak.”

Een jaar geleden kwam de Unoxfabriek officieel in handen van Zwanenberg. 200 medewerkers gingen toen de straat op, omdat ze tegen de nieuwe arbeidsvoorwaarden waren. Bij Zwanenberg was de pensioensregeling minder gunstig dan bij Unilever. Uiteindelijk kon het personeel zich vinden in het akkoord dat Zwanenberg met de vakbonden FNV en CNV bereikte. “Gelukkig houden ze zich nog steeds aan die afspraken in het akkoord”, vertelt Den Brok.

Naast meer loon, werkzekerheid en een betere pensioensregeling is er het afgelopen jaar nog meer veranderd. “Er wordt bijvoorbeeld niet meer in de weekenden gewerkt. De drie ploegendiensten die er zijn, worden gedraaid van maandag tot vrijdag. De medewerkers zijn hier heel positief over.”