Osse honkballer Loek van Mil in kritieke toestand in ziekenhuis

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 08:27

Osse honkballer Loek van Mil in kritieke toestand in ziekenhuis

CANBERRA - De Osse honkballer Loek van Mil ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in het Australische Canberra. De pitcher van Brisbane Bandits liep zaterdag een zware hoofdblessure op tijdens een wedstrijdserie tegen Canberra Cavalry, al heeft hij de blessure niet opgelopen tijdens het honkballen zelf.

Volgens een statement van zijn club ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een familielid is onderweg naar Australiƫ om bij hem te zijn. "Loek is een zeer gerespecteerde honkbalspeler in Australiƫ, zijn thuisland Nederland en vele andere delen van de wereld waar hij honkbal heeft gespeeld", vertelt de club. De club wenst Van Mil en zijn familie en vrienden veel sterkte tijdens deze moeilijke tijd.

De club en de Australische honkbalbond zeggen toe updates te geven over de gezondheid van Van Mil, in samenspraak met zijn familie. Verder vragen de club en de bond om de privacy van de familie Van Mil te respecteren.