Oss positief over komst verkeerscentrum, niet over financiën

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 22:16

Oss positief over komst verkeerscentrum, niet over financiën

OSS – Het initiatief voor een Verkeerscentrum langs de Weg van de Toekomst krijgt de handen op elkaar in de Osse politiek. De financiële onderbouwing van het verkeerscentrum roept donderdagavond wel de nodige vragen op tijdens een opiniërende commissie op het gemeentehuis.

Het businessplan van 'Verkeerscentrum Brabant' van initiatiefnemer Arno Smits werd beoordeeld tijdens de commissie. De partijen waren het erover eens dat de plek voor verkeerseducatie, mobiliteit en logistiek een plaats verdient in Oss. Door educatie wil het verkeerscentrum het aantal verkeersdoden omlaag brengen. “Onze fractie is onder de indruk van wat deze ondernemer met zijn doorzettingsvermogen al voor elkaar heeft gekregen”, zegt Henk Wijnstekers (VVD).

De exploitatie van het verkeerscentrum roept wel de nodige vragen op. “De exploitatie is naar ons idee niet realistisch en gebaseerd op aannames”, zegt Herman van Kessel (PvdA). Van de gemeente wordt voor het centrum een bijdrage van tussen de twee en drie miljoen euro gevraagd - waar een verlaging van de grondprijs voor het verkeerscentrum bij is inbegrepen. 

Wethouder Joop van Orsouw laat weten blij, maar niet verrast te zijn met de unanieme steun voor het verkeerscentrum. “Het is heel belangrijk voor Oss. We hebben een Pivot Park en de Talentencampus, en dit zou nog zo'n pijler kunnen zijn”, aldus Van Orsouw. De wethouder hoopt dat het positieve geluid over het verkeerscentrum ervoor zorgt dat de financiële middelen ook snel gerealiseerd kunnen worden. Voor het project wordt een bijdrage van zes miljoen euro aan de provincie gevraagd.

Deel deze pagina: