Oscar Jansen over Groene Engel: “Aan de bel getrokken omdat dit op termijn niet goed gaat”

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 11:13

OSS – “We hebben aan de bel getrokken omdat het op termijn niet goed gaat.” Dat zegt Oscar Jansen van cultuurpodium Groene Engel als reactie op het nieuws dat het cultuurpodium in financiële problemen zit.

Oorzaak is het feit dat sinds mei drie van de zes personeelsleden in vaste dienst ziek thuis zitten. De Engel blijkt hiervoor niet verzekerd te zijn en draait op voor de extra kosten die hier het gevolg van zijn. “Met de kennis van nu is dat inderdaad onhandig”, aldus Jansen. “Bij de verzelfstandiging vier jaar geleden is dit gewoon niet aan bod gekomen.”

De programmering gaat nu nog gewoon door, maar komt volgens Oscar Jansen wel in gevaar als er niks gebeurt. “Vandaar dat we nu aan de bel trokken.”

Samen met de gemeente Oss is de Groene Engel inmiddels op zoek naar een oplossing. “Dat kan inderdaad geld zijn, maar ook iets anders”, aldus Jansen die er niet meer over wil zeggen.