Organisatie Zwem Voor MIJ mikt op 10.000 euro

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juli 2017 18:51

Organisatie Zwem Voor MIJ mikt op 10.000 euro

LITH - De organisatie van Zwem Voor MIJ hoopt zo'n tienduizend euro op te halen met de sponsorzwemtocht in de Lithse Ham. De opbrengst van de actie gaat geheel naar het KWF voor onderzoek naar kankerbestrijding.

Drie Nederlandse oud-topzwemmers, die zelf kanker hebben gehad, hebben samen met de Koninklijke Nederlandse Zwembond de sponsoractie Zwem Voor MIJ ontwikkeld. Oud-topzwemmers Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns hebben de ziekte tijdens hun zwemcarriere gekregen en zijn daarvan genezen.

In Bodegraven is de eerste sponsorzwemtocht inmiddels gehouden. Daar werd 2700 euro opgehaald. In totaal wordt op zes verschillende plaatsen in Nederland een sponsorzwemtocht georganiseerd voor het KWF-kankerfonds. Op 16 september zal dat in de Lithse Ham plaatsvinden.

Deelnemen kan individueel of in teams. Zij laten zich laten sponseren om een afstand van 2000 meter te zwemmen. Jongeren van 10 tot 15 jaar kunnen zich opgeven om een kortere afstand van 1000 meter te doen. Iedere deelnemer zal een goodiebag ontvangen en mag deelnemen aan een afsluitende barbecue.

Voorafgaand aan de sponsortocht vindt de 23ste “Golfbad Osse Maasrace” plaats, georganiseerd door de Osse zwem- en waterpolo vereniging Arethusa.

Deel deze pagina: