Oppositie stelt vragen over achterstand sociale woningbouw Bernheze

Gepubliceerd: Donderdag 14 februari 2019 10:48

Oppositie stelt vragen over achterstand sociale woningbouw Bernheze

HEESCH – Oppositiepartijen vragen opheldering van wethouder Peter van Boekel over de forse achterstand die de gemeente Bernheze heeft opgelopen met sociale woningbouw. Dat doen de partijen naar aanleiding van cijfers die Dtv opvroeg.

Het afgelopen jaar zouden er volgens de prestatieafspraken 130 sociale huurwoningen in Bernheze worden gebouwd. Daarvan zijn er vorig jaar slechts 36 gerealiseerd. ‘Terwijl de gemeente en woningcorporaties hun doelstellingen niet halen, wachten heel veel mensen in Bernheze op het beschikbaar komen van betaalbare woningen. Dat leidt tot ongewenste effecten voor deze mensen en onze dorpen’, schrijft Progressief Bernheze.

De partij vraagt net als Jack van der Dussen (VVD) of de wethouder kan uitleggen waarom de doelstellingen niet zijn gehaald. Wethouder Peter van Boekel liet al aan Dtv weten dat het gebrek aan bouwmaterialen roet in het eten gooit bij de bouw van woningen. Progressief Bernheze wil weten of deze risico’s al bekend waren bij het tekenen van de prestatieafspraken en vraagt wanneer het college de achterstand verwacht in te halen.

Lees ook:
Bernheze loopt achter met sociale woningbouw

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.

Deel deze pagina: