Opera Eugen Onegin.

Opera Eugen Onegin.

di 26 mrt


Opera Eugen Onegin.

Dinsdag 26 maart 2019 – aanvang 20.15 uur.

Grote Zaal.

 

Opera Eugen Onegin.

 

De voorstelling heeft een gratis inleiding om 19.15 uur.

 

In deze opera, gebaseerd op de gelijknamige roman van Alexander Poesjkin, maken we kennis met Tatjana, een jong meisje van adel. Zij is stapelverliefd op Eugen Onegin en schrijft hem een hartstochtelijke liefdesbrief. Zonder succes; de brief wordt door de rokkenjager hooghartig terzijde geschoven. Een aantal jaren later zijn de rollen omgedraaid. Hij wordt op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. Zij is echter inmiddels getrouwd en wijst hem resoluut af. Eugen blijft ontgoocheld achter. Met prachtige en meeslepende melodieën brengt Tsjaikovski de emoties van de personages tot leven. Deze opera wordt ten uitvoer gebracht door de Staatsopera van Tatarstan uit Kazan. Onze nieuwe virtuele concertzaalakoestiek zorgt er voor dat u optimaal geniet van deze opera.

 

Entree: vanaf € 37,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Voor meer informatie www.lievekamp.nl

Inleidingen door Christa de Haan

Christa de Haan zal voorafgaand aan een viertal voorstellingen ingaan op het muziekstuk waar het publiek naar zal gaan luisteren. Ze zal de stijl van de muziek bespreken, soms vertellen over de historie en zeer zeker het publiek weten te boeien met haar verhaal. Het publiek wordt echt getrakteerd op dit extraatje, want deze inleidingen zijn gratis toegankelijk voor de bezoekers van de desbetreffende voorstelling. De inleidingen vinden plaats van 19.15 uur tot 19.45 uur in de Rabo Zaal of de Ronde Foyer van De Lievekamp.

 

De Haan studeerde klarinet aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en vervolgde haar studie aan het ArtEZ Conservatorium en aan het Conservatorium van Gent. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam bij diverse kunstinstellingen (o.a. Muzelinck Centrum voor de Kunsten) als klarinetdocent, docent muziektheorie, dirigent klarinetensemble, coördinator muziek en docent klassieke muziek luisteren. Sinds 2015 heeft ze haar eigen Muziekpraktijk Flora Musica.

 

Gerelateerde agendaitems

Osse Halfvastenweekend. za 23 mrt t/m zo 24 mrt
Expositie Madelon la Porte. za 23 mrt t/m zo 24 mrt
Woman at War. zo 24 mrt t/m di 26 mrt