Oorzaak brand Berghemseweg nog altijd onbekend, gezin gaat verhuizen

Gepubliceerd: Woensdag 11 oktober 2017 12:19

Oorzaak brand Berghemseweg nog altijd onbekend, gezin gaat verhuizen

OSS - Het gezin Van Dijk verhuist tijdelijk naar een woning aan de Berghemseweg nadat hun woning vorige week getroffen werd door een grote brand. Alwin van Dijk en zijn gezin verblijven daar minimaal zes maanden en hopen dan weer terug te kunnen keren. De oorzaak van de brand is nog altijd onbekend. Daarnaast is het gezin teleurgesteld in het Osse college van burgemeester en wethouders.

"We verhuizen naar een huis wat te koop stond aan de Berghemseweg", aldus Alwin van Dijk. "Dat huren we nu voor de komende zes maanden. Dat was zo geregeld. Vanavond hebben we ons laatste nachtje in De Naaldhof. Ondertussen krijgen we in ons huis verschillende partijen over de vloer. De schoonmakers zijn toevallig gisteren geweest, die komen nog terug." Over de oorzaak van de brand is volgens Van Dijk nog weinig bekend. "Het is nog niet vastgesteld en het is de vraag of het nog bekend gaat worden. Ik heb niks meer gehoord. Wanneer de verzekering de oorzaak wil achterhalen, moet het in de achtertuin met kranen aan de slag, hebben ze tegen me gezegd. De vraag is of ze de kosten willen gaan maken om dat te doen. Misschien zijn die kosten veel te hoog voor ze."

Steun
Over steun om heen heeft Van Dijk niet te klagen. "De Stichting Carnaval Berghem heeft ons geholpen met meubeltjes die we kunnen gebruiken en van vrienden en familie hebben we zaken als beddengoed gekregen. Dat is echt hartstikke fijn." Zondag opende Van Dijk het café Tante Toetje in Berghem. Dat was logischerwijs met dubbele gevoelens. "Het zat stampvol, maar je begrijpt wel dat ik met mijn hoofd ergens anders zat. Mijn vader heeft het café geopend samen met oud-burgemeester Ben Straatsma."

'Sterkte'
Steun genoeg dus van vrienden, familie en andere partijen, maar Van Dijk is teleurgesteld in het college van de gemeente Oss. "Bij een grote brand of iets dergelijks zie je de burgemeester of een wethouder altijd wel informeren bij de getroffenen. Maar wij horen niks. Het enige contact wat wij hebben gehad met een wethouder was op de dag van de brand zelf. Toen stonden wij buiten bij het wijkcentrum in de Schadewijk en fietste hij voorbij. Hij zei alleen 'sterkte' en fietste weer door. We hadden eigenlijk wel meer verwacht, als ik eerlijk ben."

Deel deze pagina: