Onderzoek naar lagere OZB voor verenigingen

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 21:43

Onderzoek naar lagere OZB voor verenigingen

OSS - De gemeente Oss gaat onderzoeken of het mogelijk is dat verenigingen en instellingen minder OZB gaan betalen voor gebruik van maatschappelijk vastgoed.

Een motie hiervoor van de SP werd door een ruime meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Alleen VVD en Beter Oss stemden tegen.

Het lagere OZB-tarief zou moeten gelden voor bijvoorbeeld sportverenigingen, speeltuinverenigingen en dorps- en buurthuizen. Door minder OZB te betalen, krijgen zij financieel meer lucht en is er meer ruimte om de vereniging goed te runnen, aldus de SP.

Wethouder Den Brok gaf aan dat de zaak goed onderzocht moet worden. Tariefsdifferentiatie kan volgens hem mogelijk later problemen gaan opleveren als bepaalde verenigingen en instellingen zich ongelijk behandeld zouden voelen.