Onderhandelingen over cao stakende schippers weer mislukt

Gepubliceerd: Dinsdag 10 juli 2018 19:58

Onderhandelingen over cao stakende schippers weer mislukt

LITH – De onderhandelingen tussen Stichting Maasveren en FNV Havens hebben dinsdag wederom niet tot een akkoord geleid. De twee partijen worden het niet eens over de cao van de schippers op de vijf pontjes op de Maas.

"Er is altijd vijftig procent kans dat het lukt, dus wat dat betreft is deze uitkomst geen verrassing", zegt John van den Akker van Stiching Maasveren na het gesprek met de vakbond.

De schippers hebben de afgelopen weken gestaakt omdat ze een hoger loon en een betere cao eisen. FNV Havens heeft al aangekondigd dat als de onderhandelingen geen resultaat hebben, de stakingen weer worden opgepakt en opgevoerd.

Eind deze week doen de strijdende partijen nog een poging tot een overeenkomst voor de schippers te komen.