Olympia'89/DOS'80 wint van EHC en doet goede zaken

Gepubliceerd: Maandag 19 november 2018 07:30

Olympia'89/DOS'80 wint van EHC en doet goede zaken

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben goede zaken gedaan door te winnen van EHC (34-29). Door de overwinning klimmen de Ossenaren naar de derde plek in de competitie.

Keeper Rik Horbach viel op met een reddingspercentage van 50,8 procent en Chiel van Iperen met 10 treffers.
De laatste weken zit Olympia in de hoek waar de klappen vallen qua blessures. Het laatste nieuws is niet prettig; de knieblessure die Wout van Iperen opliep in de uitwedstrijd tegen E&O 2 blijkt ernstig te zijn. De Ossenaren moeten het dus voorlopig even stellen zonder de grote inbreng van de rechterhoekspeler. Maar in de wedstrijd tegen EHC bleek het geen hinder te zijn om weer ruim boven de 30 treffers uit te komen. Zoals eerder gezegd was broer Chiel in topvorm met vele rake afstandsschoten, voor de rest werden de scores over het team verdeeld.

Zoals bij bijna elke wedstrijd dit seizoen van Olympia had het even wat tijd nodig voordat een van de twee ploegen een wat ruimere voorsprong nam. Bij 5-6 maakte Olympia een run van 4-0 (mede dankzij drie doelpunten van Kevin de Leeuw), waardoor de marge naar 3 ging: 9-6. Maar EHC klampte weer aan bij 9-8. En hield dat vol tot 15-14. Met de rust in zicht was Chiel van Iperen voor de tegenstander even niet te stoppen vanuit de tweede lijn, waardoor de marge ook bij het opzoeken van de kleedkamers 3 was: 18-15.

Na rust leek EHC in eerste instantie er weer een echte wedstrijd van te maken (20-18). Maar een half dozijn Osse treffers op rij zorgde ervoor dat de angel toch voortijdig uit het duel werd gehaald. De zege was binnen voor de equipe van trainer Frans van Erp, zoveel was duidelijk: 26-18. Het zorgde voor een ontspannen laatste kwart, waarin Olympia uiteindelijk net niet de 35 goals aantikte,