Olympia'89/DOS'80 kan promotie bijna ruiken na overwinning

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019 07:15

Olympia'89/DOS'80 kan promotie bijna ruiken na overwinning

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben dit weekeinde een verwachte zege geboekt. Hekkensluiter Atomium'61 werd zaterdagavond, ondanks een grote hoeveelheid blessures, vakkundig naar een 29-20 nederlaag gespeeld. Bij rust was het 13-8. Omdat concurrent Havas een dag later verloor van E&O 2, hebben de Osse handballers het realiseren van de tweede plaats in eigen hand. En de kans is heel groot dat dat directe promotie oplevert naar de eredivisie.

Maar eerst terug naar zaterdagavond. Olympia liet er in de beginfase geen gras over groeien. De 6-1 run waarmee begonnen werd, maakte de Rotterdammers duidelijk dat ze voor niets naar Oss waren gekomen. Die marge werd in het restant van de eerste helft geconsolideerd, met een ruststand van 13-8 tot gevolg. In de tweede helft werd het 'de grote-Joeri-Dorrestein-show'. De oud-speler van het eerste is dit jaar na een jaar absentie weer begonnen met handballen, bewust bij het tweede team van de Osse vereniging. Maar nood brak wet zaterdagavond; door de vele blessures had trainer Frans van Erp hem nodig. Het bleek al snel dat hij ook op dit niveau nog altijd bijzonder goed uit de voeten kan. Hij werd zelfs topscorer door 7 keer raak te knallen.

De zege kreeg een dag later meer cachet door de zege van E&O 2 op Havas. Laatstgenoemde stond 2 punten voor, maar nu op doelsaldo achter. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Olympia vanwege een beter doelsaldo 20 treffers voor. Als de rood-zwarten volgende week het lastige slotduel bij NHC - de laatste tijd goed op dreef, in Oss tijdens de heenronde al heel dicht bij een stunt en nog spelend voor handhaving - winnen, dan is de kans levensgroot dat het als tweede eindigt. Want een zege van Havas van meer dan 20 punten verschil op GHV is onwaarschijnlijk.

De kans dat de tweede plaats in de eerste divisie promotie naar de eredivisie oplevert, is ook bijzonder groot. Wat daarvoor nodig is? Quintus 2 mag niet één-na-laatste worden. Die ploeg staat momenteel een plekje daarboven. Bevo 2 is door een slechter doelsaldo (verschil van 11 treffers) momenteel één-na-laatste. Zowel Quintus 2 als Bevo 2 heeft een uiterst moeilijke slotwedstrijd, respectievelijk een uitwedstrijd tegen de nummers 3 en 2 van de eredivisie.

Alle wedstrijden die invloed hebben op het eindresultaat (promotie naar de eredivisie) worden bijna allemaal zaterdagavond afgewerkt. Om 19.00 uur is NHC-Olympia'89/DOS, om 20.45 uur Havas-GHV, om 21.00 uur Hellas - Bevo 2. Een dag later is om 14.30 uur pas Lions 2-Quintus 2. Officieus kan een promotie eventueel dus zaterdagavond worden gevierd, maar een dag later zou het eventueel pas officieel een feit zijn.

Deel deze pagina: