Nota gemeente Oss met voorwaarden over mestbewerking

Gepubliceerd: Vrijdag 12 januari 2018 13:54

Nota gemeente Oss met voorwaarden over mestbewerking

OSS – De gemeente Oss komt met een Nota van Uitgangspunten voor mestbewerking. Daarin staan voorwaarden die de gemeente stelt aan de vestiging van een grootschalig mestverwerkingsbedrijf op bedrijventerreinen.

Die voorwaarden spelen een rol bij het opstellen van nieuwe bestemmingsplannen voor bedrijventerreinen. Conclusie van deze nota is dat een nieuw bestemmingsplan geen mestbewerkingsbedrijf mogelijk moet maken.

Het document is nodig als houvast voor gesprekken die de gemeente Oss eind januari oppakt met de provincie over de mogelijke vestiging van een grote mestfabriek op Elzenburg. Tot nu toe wordt er niet voldaan aan voorwaarden die Oss hieraan stelt. De politieke partijen willen unaniem dat er een Milieu Effect Rapportage komt, maar kan dit niet opleggen omdat de provincie daar over gaat. En die wil geen MER omdat ze vaart wil maken met de bouw van een mestfabriek.

Met deze nota wil het college de raad in stelling brengen om β€˜nee’ te kunnen zeggen tegen de vestiging van een grootschalige mestbewerkingsfabriek volgens de plannen die nu op tafel liggen van MACE. Alle partijen gaan akkoord met de inhoud zoals die is opgesteld door het Osse college van B en W.

Deel deze pagina: