Nooit Gedacht wordt 'vitale sportvereniging'

Gepubliceerd: Woensdag 20 februari 2019 19:13

Nooit Gedacht wordt 'vitale sportvereniging'

GEFFEN – Voetbalclub Nooit Gedacht uit Geffen mag zich vanaf donderdagavond een 'vitale sportvereniging' noemen. Daarvoor wordt een akkoord ondertekend door de club, het Sport Expertisecentrum en de gemeente Oss.

Een vitale sportvereniging betekent volgens de gemeente dat het een vereniging is met veel activiteiten voor de eigen leden én voor de mensen in een wijk, kern of stad. Dit soort verenigingen hebben een sterke eigen organisatie en helpen mee aan een gezonde manier van leven, actief sporten en de maatschappelijke betrokkenheid van inwoners, aldus de gemeente.

Nu Nooit Gedacht zo'n vitale vereniging wordt, legt de gemeente er een kunstgrasveld aan. Van die investering moet heel Geffen gaan profiteren, zo is de gedachte. Het Sport Expertisecentrum gaat Nooit Gedacht de komende tijd hierbij helpen.