Nog paar maanden behelpen in centrum Nistelrode door werkzaamheden

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2019 15:51

Nog paar maanden behelpen in centrum Nistelrode door werkzaamheden

NISTELRODE - ‘t Laar in Nistelrode, de doorgaande weg in het centrum, ligt open. De riolering en leidingen worden vervangen en ook bomen moeten eraan geloven. Naar verwachting is de weg in mei weer helemaal open, tot die tijd is het voor Nistelrodenaren even behelpen.

De werkzaamheden worden verdeeld in vijf fases, zodat niet de hele weg in één keer open ligt. Het zal nog wel even duren voordat de weg weer volledig begaanbaar is: “We hopen in mei klaar te zijn, maar het weer zit nu tegen, dus zullen we even moeten kijken wat de komende weersverwachtingen zijn.”

In de nieuwe situatie is het de bedoeling dat de fietsers en wandelaars een prominente plek krijgen, waarbij de autobestuurder te gast is. “Dat is een nieuw systeem dat al succesvol is geweest in andere dorpen”, zo vertelt wethouder Rien Wijdeven. “En ik denk dat dat toegevoegde waarde heeft voor de verkeersveiligheid.”

Bomen gepakt
Het centrum ziet er extra kaal uit, omdat alle bomen zijn gekapt. “De bomen die hier stonden waren 30 jaar oud en die groeiden nauwelijks tot niet”, zegt Wijdeven. Na de werkzaamheden worden er nieuwe bomen met voedingsbodem geplaatst.

Deel deze pagina: