Muzikale kerstverhaal ‘Nu dat jij er bent’.

za 15 dec

Muzikale kerstverhaal ‘Nu dat jij er bent’.

De jaarlijkse tv uitzendingen van ‘The Passion’ behoeven nauwelijks enige toelichting. Hetzelfde geldt inmiddels - althans voor Noord-Oost Brabant - voor de voorstellingen van het kerstverhaal ‘Nu dat jij er bent’ door zangschool BrabantTalent. Gestart in 2015 in Oss, wordt deze productie in december 2018 uitgevoerd in Uden (Kruisherenkapel), Den Bosch (Sint-Janskathedraal) en Oss (Sint Jozefkerk), met respectievelijk, 3, 2 en 3 voorstellingen.

Situaties in het traditionele kerstverhaal worden met liedjes en teksten van deze tijd geïnterpreteerd.
Hierdoor ontstaat voor de bezoekers, ongeacht leeftijd, religie, aard of ras, een extra beleving in de zo sfeervolle decembermaand. Met zeker ook de impact hoeveel een kindje kan betekenen voor begrip en vrede in onze huidige samenleving.

Zangschool BrabantTalent bestaat inmiddels 10 jaar en heeft met 85 optredens op diverse podia een klankrijk verleden. Ongeveer 80 leerlingen in leeftijden vanaf 6 jaar tot jong volwassenen brengen in 12 Nederlandstalige en Engelse liedjes dit historische verhaal.
Dit jaar staan onder meer op de tracklist ’Kringloop van het leven’ (The Lion King), ‘Heal the World (Michal Jackson), ‘Stil in mij’ (Van Dik Hout) en ‘Als de hemel valt’ (Thé Lau). Met natuurlijk ook dit jaar de toepasselijke titelsong ‘Nu dat jij er bent’ van Trijntje Oosterhuis.

Een strijkorkest (violen, vleugel en ewi speler) begeleidt de vierstemmige songs met aangepaste arrangementen en een verteller verbindt telkens met een korte tekst een situatie uit het historische verhaal met de betreffende liedtekst. Als vertellers fungeren onder meer burgemeester Henk Hellegers op 15 december in Uden, Roger Schouten - ondernemer en meer bekend als ‘De Peer’ in Den Bosch op 19 en 21 december - en Angelo Schuurmans, oprichter Stichting Thuis in Oss op 22 december.

Alle locaties waar de voorstellingen worden gehouden ondergaan een ware metamorfose met moderne sfeervolle lichtschakeringen. Met daarbij natuurlijk een geluidsinstallatie die zorgt voor een perfecte weergave van zang, muziek en tekst.

Voor reserveringen:
                Markantuden.nl
                Theateraandeparade.nl
                Lievekamp.nl
 Optreden in Uden: 15 december, 19.30 uur; 16 december, 14.30 uur; 16 december, 17.00 uur. Entree 10 euro.
Optreden in Den Bosch: 19 december, 19.30 uur; 21 december, 19.30 uur. Entree 15 euro.
Optreden in Oss: 22 december, 19.30 uur; 23 december, 14.30 uur; 23 december, 17.00 uur. Entree 10 euro.

nu met teksten en liedjes van deze tijd.
De voorstelling is vergelijkbaar met de
tv-uitzendingen van The Passion.
Een sfeervolle beleving van dit historische verhaal voor iedereen,
ongeacht leeftijd, religie, aard of ras. Het geeft de bezoekers een
meerwaarde in hun ‘kerst gevoel’ met de zo belangrijke familiesfeer
En zeker ook de impact hoeveel een kindje kan betekenen voor
vrede in onze huidige samenleving.
Zangschool BrabantTalent, met ongeveer 80 talentvolle jongeren
en jong volwassenen, zingt 4-stemmig 12 meestal Nederlandstalige
liedjes, begeleid door een strijkorkest met vleugel en
Ewi-speler (blaasinstrumenten).
De songteksten hebben telkens een interpretatie naar het kerstverhaal,
bijvoorbeeld ‘Kringloop van het leven’ (uit The Lion King),
‘Nu dat jij er bent’ (Trijntje Oosterhuis), ‘Stil in mij (Van Dik Hout)
en ‘Welkom’ (Stef Bos).
Een verteller verbindt telkens met een korte toelichting een situatie
uit het kerstverhaal met de betreffende liedtekst.
Met natuurlijk een sfeervol verlichte kerk en een perfecte geluidsinstallatie
duurt de voorstelling bijna 5 kwartier, zonder pauze.
HET AUT HENTIEK
VERHAAL VAN