Misser!

Gepubliceerd: Donderdag 21 april 2016 14:38

Robert-Jan Steegman zou het een slechte zaak vinden als Muze Misse verdwijnt uit het Jan Cunenpark .{jcomments on}

 

 

Robert-Jan Steegman schrijft:


''Sinds begin dit jaar valt Museum Jan Cunen niet langer onder de gemeente maar is het een zelfstandige stichting geworden. Uit de ontwikkelingen van de afgelopen maanden blijkt dat het bestuur en de nieuwe directie voortvarend van start zijn gegaan, een bewijs dat ook cultureel ondernemerschap niet bij de overheid past maar beter kan worden overgelaten aan particulier initiatief. Dat je daarbij jezelf voorbij kunt lopen bewees voorzitter Peter van der Steen afgelopen week in de lokale media. Publiekstrekker Muze Misse moest volgens hem na dit jaar maar verhuizen, veel beter voor het park, de omwonenden en niet in de laatste plaats 'zijn' museum.
 
Uiteraard mag, nee, moet je als bestuur ideeën hebben. Nu snap ik niet waarom deze nu meteen in de achtertuin van het museum moeten plaatsvinden: zorg eerst maar eens dat je het museum aantrekkelijker maakt. Maar goed, kennelijk barst het museum ook letterlijk uit haar voegen van de ambitie. Dan lijkt het me handig als je dan eerst in gesprek gaat met de andere belanghebbenden, in dit geval het bestuur van Muze Misse, en niet meteen in de pers van alles gaat roepen. Zo niet Peter van der Steen, die gezien de reactie van Penny Klamer van Muze Misse, niet de moeite had genomen om eens kennis te maken met deze buren. Een misser!
 
De grootste misser is echter alleen al het idee om Muze Misse weg te willen jagen uit het park. Van der Steen en de zijnen zouden daarmee een kans van jewelste laten schieten. Jong en oud (waarvan velen zelden in een museum komen) vullen immers op de eerste zondag van juli het park, een prachtige kansen om deze mensen het museum in te krijgen. Aan de achterzijde verrijst dadelijk een prachtige serre met café (kans 1), daarachter staat een museum waar men tussen de optredens van de acts door naar binnen kan om een expositie te bekijken of een (kinder)workshop te volgen. Evenementen als Lowlands staan bol van dit soort verbindingen tussen muziek en cultuur, en met succes!
 
Mijn suggestie aan de heer Van der Steen is om zijn bekende charmes in de strijd te gooien en Penny Klamer letterlijk en figuurlijk te omarmen in plaats van af te stoten. Haal een mooie bos bloemen, ga naar Café De Kamer en bied excuses aan voor deze (Muze) Missers. Vervolgens kan dan samen worden geboomd over de vele kansen die een samenwerking van Muze Misse en Jan Cunen biedt."

Deel deze pagina: