Minst gepasseerde doelman Nick Olij: 'Dan doe je het gewoon goed'

Gepubliceerd: Zaterdag 10 november 2018 10:19

Minst gepasseerde doelman Nick Olij: 'Dan doe je het gewoon goed'

ALKMAAR - TOP-doelman Nick Olij won vrijdag met 1-3 bij Jong AZ van de club waar hij van wordt gehuurd. Sinds gisteravond is hij de minst gepasseerde doelman van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP kwam eigenlijk niet echt in de problemen, ondanks dat de Ossenaren op 1-0 achter kwamen. "Maar dat was niet nodig. We speelden een hele goede wedstrijd. Gelukkig bogen we het snel om naar 1-2 en dan merk je dat je eroverheen loopt. Uiteindelijk pak je de winst hier."

In de tweede helft had Olij weinig te doen. "Helemaal niks", glimlacht hij. "De ene wedstrijd ben je belangrijk, de andere niet. Zo is voetbal. Jong AZ speelt goed voetbal en wij spelen compact en komen er dan uit. En we hebben een aantal spelers die een wedstrijd kunnen bepalen."

Olij speelde vandaag dus tegen AZ, de club waar TOP Oss hem van huurt. Dat leverde hem wat speciale gevoelens op. "Ik was zenuwachtig vandaag. Dat viel mezelf ook op en Wim (Ribbens, keeperstrainer, red. ook. Ik begon al met een dieptebal waar ik niet goed op uit kwam. Maar uiteindelijk is dit hetgene wat ik elke dag doe en je stapt met 3-1 van het veld af. Dus ongeacht mijn gevoelens ben ik gewoon blij."

De doelman is vanaf gisteravond de minst gepasseerde doelman van de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb er nu 10 tegen in 13 wedstrijden. Dan doe je het gewoon goed. Als keeper en als ploeg. Zoiets is uiteindelijk wel lekker." Het past bij de goede seizoensstart van TOP. Het vestigde gisteren een record door 24 punten te pakken uit de eerste 13 wedstrijden. In 1997/1998 was het een puntje minder. "We doen het fantastisch. Daar mogen we trots op zijn. Maar we moeten nu doorpakken. Het kan nu leuk zijn, maar na de winterstop telt het pas."