MFA Oss Noordwest is goed exploitabel te krijgen, geen plek voor De Wissel

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 21:28

MFA Oss Noordwest is goed exploitabel te krijgen, geen plek voor De Wissel

OSS - De nieuwe MFA Oss Noordwest is volgens wethouder Frank den Brok met de zeventien partijen die erin komen goed exploitabel te krijgen. In deze MFA op locatie Ussenstelt worden de wijkcentra de Hille, Bonte Hoef, sportzaal Ussenstelt en Scouting Ussen ondergebracht.

De wethouder zei tijdens een commissievergadering dat hij zich geen zorgen maakt over de exploitatie van de multifunctionele accommodatie. Zorgen zijn er wel over de cultuurverschillen tussen De Hille en Bonte Hoef waardoor eerder een samenwerking niet lukte. "De Hille heeft nu eenmaal meer vrijwilligers. Maar er is begeleiding nu vanuit de gemeente en het komt goed", aldus de wethouder. Hij gaat nog met de raad in overleg over wat er moet gebeuren met de locaties van De Hille en Bonte Hoef die vrijkomen. Woningbouw zou een optie zijn.

Plek voor De Wissel
Op de vraag of er ook plek is voor De Wissel die weg moet op de huidige locatie onder de Lievekamp was de wethouder duidelijk. "De Wissel is een prachtige vereniging. Ze vroegen allereerst om 500 vierkante meter, later werd dat 250 vierkante meter. Maar dat is niet beschikbaar. We gaan kijken naar een bedrijfsgebouw, ook al omdat hun ruimte niet multifunctioneel te gebruiken is."

Het nieuwbouwplan voor een MFA aan de Looveltlaan in Oss gaat bijna 6,5 miljoen euro kosten.