Mensen rennen, fietsen en steppen met de hond tijdens NK Canicross

Gepubliceerd: Zondag 11 november 2018 12:07

Mensen rennen, fietsen en steppen met de hond tijdens NK Canicross

OSS - De Witte Ruijsheuvel en omgeving in Oss is vandaag het toneel van het NK Canicross. Op de step, de fiets of met de benenwagen probeert iemand met zijn of haar hond de snelste tijd te noteren op het slopende parcours.

Organisator Gerben van den Bogaard van Rawi Hondenschool uit Lithoijen loopt tevreden rond over het terrein. Er zijn zo'n 170 inschrijvingen voor de verschillende disciplines. "Zelf ben ik er twee jaar geleden ingerold en merk ik hoe leuk deze sport is", vertelt Van den Bogaard. "Vervolgens is het idee ontstaan om hier iets te doen. Ook bij Motor Club Oss was iedereen enthousiast." En ondanks dat het een NK is, lopen er genoeg nationaliteiten rond. "We zien hier Belgen, Duitsers en volgens doet er zelfs een Fransman mee. Maar alleen Nederlanders kunnen Nederlands kampioen worden, natuurlijk."

Kevin Weijermans probeert met zijn mountainbike en hond de snelste tijd te noteren. Hij racet met een rotgang over de finish heen. "Maar ik denk niet dat het genoeg is. Maar dat is ook niet erg", vertelt hij. "Het ging hartstikke goed. De afstemming tussen mijn hond en ik is erg belangrijk. Ze loopt een paar meter voor me uit en als zij een verkeerde afslag neemt, rijd ik tegen een boom aan." Hij traint regelmatig met zijn hond, maar de hond zit ook geregeld naast hem op de bank. "En dat heeft ze vanavond zeker verdiend", lacht hij.