Mannen Arethusa winnen duel van titelconcurrent

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 10:16

Mannen Arethusa winnen duel van titelconcurrent

OSS - De mannen van Arethusa hebben het duel met titelconcurrent De Warande gewonnen. In Oss werd het 14-7. De dames van de waterpolovereniging verloren van topploeg Utrecht.

Na de nederlaag vorige week tegen De Brabantse Dolfijnen was een overwinning broodnodig voor de heren om de koppositie te behouden in de derde klasse bond. De koppositie was de inzet van deze wedstrijd tegen huidige nummer 3, De Warande uit Oosterhout.

Vanaf de start van de wedstrijd bleek dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren. Er werden kansen over en weer gemist. Het was Luuk van den Bersselaar die de score opende. Na een gemiste strafworp kon de Warande toch gelijk maken, maar door doelpunten van Hans Willemsen en Brian van Breda stond er een 3-1 voorsprong op het score bord.

Na de eerste korte pauze werd duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Door 3 doelpunten op rij van Van Breda kwam Arethusa op een 6-1 voorsprong. De Warande wist echter het gat te dichten tot 6-5, maar Van den Bersselaar zorgde ervoor dat de marge weer 2 doelpunten was aan halverwege de wedstrijd.

In de derde periode bleef het spannend en het verschil werd naar 3 doelpunten getild door Mats Kempen. De Warande wist weer te scoren, maar weer Van Breda in de slotseconde uit een man-meer de score naar 9-6 te tillen. In de vierde periode scoorde Van den Bersselaar de 10-6 en was het verzet van De Warande gebroken. Uiteindelijk kon er een ruime score op het scorebord worden neergezet: 14-7.
Door deze overwinning blijft Arethusa de ranglijst aanvoeren met een punt voorsprong op ZV De Vennen. Op 9 maart staat de onderlinge confrontatie op het programma in Dongen.
Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma tegen Hellas-Glana uit Sittard. Eerder dit seizoen werd er met 7-12 gewonnen.

Dames
Deze week hadden de dames een thuiswedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht. Arethusa creĆ«erde vanaf de eerste periode veel kansen, maar raakten vaak de lat of de paal. Verdedigend zat het stukken beter, vergeleken met de uitwedstrijd tegen Utrecht. Toen kregen de dames 15 doelpunten om de oren. De twee teams gingen dit keer meteen gelijk op en de eerste periode eindigde in 1-1 gelijk.  De tweede en derde periode wisten beide teams even vaak het net te vinden en gingen weer gelijk op. Utrecht wist alleen in de laatste 3 seconden van de derde periode nog te scoren waardoor deze eindigde in 5-6 achterstand.  In de laatste periode wisten de dames niet meer een voorsprong te nemen en eindigde de wedstrijd in 6-7 verlies.