Maasveren: 'voldoen aan FNV-eisen kost ons de kop'

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 18:35

Maasveren: 'voldoen aan FNV-eisen kost ons de kop'

OSS – Stichting De Maasveren zegt geen enkele mogelijkheid te zien om te voldoen aan de eisen van vakbond FNV voor een nieuwe cao.

"De eisen zouden voor ons een verhoging van anderhalve ton aan loonkosten betekenen, en dat geld hebben wij niet", stelt directeur John van den Akker van De Maasveren. De Raad van Toezicht van De Maasveren heeft al gezegd de klanten niet de dupe te willen laten worden door de tarieven flink te verhogen.

Van den Akker betreurt het dat nu misschien lijkt dat de veermannen slecht zouden verdienen. Hij benadrukt dat de lonen ieder jaar in positieve zin zijn aangepast. De voorstellen van De Maasveren aan de FNV voor een cao zijn wat hem betreft dan ook heel reëel.

De veermannen flink meer gaan betalen zou volgens Van den Akker ook niet worden geaccepteerd door de gemeenten die de veerdiensten nu steunen. Van den Akker is er duidelijk over: 'Als we ingaan op de eisen van de FNV dan zijn we binnen de kortste keren failliet.

De veermannen van de stichting staakten dinsdag opnieuw en de bond heeft voor komend weekend ook acties aangekondigd. Nieuwe afspraken voor overleg met de FNV zijn er volgens Van den Akker nog niet.