Lithse fanfare vandaag voor rechter over subsidiebeleid Oss

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 07:52

Lithse fanfare vandaag voor rechter over subsidiebeleid Oss

LITH - De Lithse fanfare staat vandaag voor de rechtbank in Den Bosch. De muzikanten willen een oordeel van de bestuursrechter over het subsidiebeleid van de gemeente Oss.

De fanfare uit Lith strijdt al lang voor gelijkwaardige behandeling van fanfares en harmonie├źn in de gemeente Oss. Sinds de herindeling, nu acht jaar geleden, krijgt de Lithse muziekvereniging de helft minder basissubsidie dan andere verenigingen uit de nieuwe gemeente Oss. Die ongelijkheid vindt de fanfare onrechtvaardig.

Formele bezwaren bij het college van B&W werden echter steeds afgewezen. Hoewel de gemeenteraad het college deze zomer opdracht heeft gegeven om deze zaak uit te zoeken en de subsidie gelijk te stellen, is er nog geen oplossing gekomen vanuit de gemeente. Vandaar dat de Lithse fanfare heeft gekozen voor een gang naar de rechter.

De fanfare voert vandaag zelf het woord. Volgens voorzitter Ad Sterkens komen er enkele 'nodige verrassende argumenten' naar voren tijdens de zitting om de ongelijkheid te belichten. De rechter doet binnen maximaal zes weken uitspraak.

Lees ook
- Lithse fanfare stapt naar de rechter