Lezing filosoof Lammert Kamphuis.

zo 20 jan

Lezing filosoof Lammert Kamphuis.

In Groene Engel in Oss is zondag 20 januari een lezing van filosoof Lammert Kamphuis over het begrip vrijheid. De lezing is een initiatief van Bibliotheek Oss in samenwerking met Groene Engel en wordt gehouden in het kader van de serie NEXT.

Lammert Kamphuis (1983) is afgestudeerd theoloog en filosoof en werkt als docent bij The School of Life in Amsterdam, het internationaal onderwijsinstituut op het gebied van de praktische levensfilosofie dat in 2008 is opgericht door de Britse filosoof Alain de Botton. Als stand-upfilosoof is hij geregeld te zien op festivals als Lowlands en Brainwash.

In zijn lezing in Oss zal Kamphuis ingaan op het begrip vrijheid en of we als samenleving wellicht niet een deel daarvan zouden moeten loslaten om juist vrijer te worden. In zijn onlangs verschenen boek 'Filosofie voor een weergaloos leven' komt dit thema doorlopend aan bod.

De lezing van Lammert Kamphuis is de derde uit een door de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken georganiseerde reeks lezingen onder de noemer NEXT. Hierin laten sprekers zich uit over een bepaald aspect van de next society, de volgende samenleving.

De aanvang van de lezing is 14.00 uur. De entree is 10 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden van de bibliotheek en verkrijgbaar via de website en bij alle vestigingen van de NOBB.