Leraren lopen protestmars naar het Osse gemeentehuis

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 13:01

Leraren lopen protestmars naar het Osse gemeentehuis

OSS - Niet naar het Malieveld in Den Haag, maar naar het gemeentehuis in Oss. Leraren van scholengemeenschap SAAM liepen daar vrijdagochtend in een protestmars naartoe om aandacht te vragen van de lokale politiek. Ze protesteerden voor betere werkomstandigheden.

De leraren verzamelden zich vrijdagochtend al vroeg bij basisschool de Korenaer. Na het tekenen van een petitie liepen ze naar het gemeentehuis.

Politiek
De leerkrachten zagen het niet zitten om naar Den Haag te gaan waar een landelijke demonstratie was. “Tijdens een studiedag bedachten we dat we hier aan de ouders en kinderen wilden laten zien dat het probleem ook in Oss speelt. Daarom niet naar het Malieveld, maar naar het gemeentehuis”, vertelt Leyona Westerbeek van de Korenaer. En dat vindt ook directeur Peter Janssen. “We zijn al in Den Haag en in Den Bosch geweest om te protesteren. Nu wilden we graag de plaatselijke politiek hierbij betrekken.”

Handtekeningen
In totaal liepen er zo’n 100 leraren vanuit de Korenaer naar het Osse gemeentehuis. Daar wilden de leerkrachten een petitie aanbieden aan onderwijswethouder Kees van Geffen. Omdat hij er niet was, werden de handtekeningen door wethouder Thijs van Kessel in ontvangst genomen. “Wij zorgen voor de huisvesting van scholen. Wat er in die scholen gebeurt, is echt een landelijke taak. We hebben natuurlijk wel via de VNG en vanuit alle partijen hier contact met de landelijke politiek. In die zin geven wij de signalen van onze leraren graag door aan Den Haag”, aldus Van Kessel.


Deel deze pagina: