Lange politieachtervolging eindigt in Haren

Gepubliceerd: Dinsdag 13 maart 2018 08:13

Lange politieachtervolging eindigt in Haren

HAREN - De politie heeft dinsdagochtend twee personen aangehouden die in een gestolen voertuig reden en een stopteken negeerden. Na een lange achtervolging door meerdere politieauto's werd het tweetal aangehouden in Haren.

Rond 04.15 uur reed er een gestolen voertuig op de A2, zo schrijft de politie op Facebook. Ter hoogte van knooppunt Empel kreeg het voertuig een stopteken. De bestuurder besloot hieraan geen gehoor te geven. In zijn haast om weg te komen, raakte hij het dienstvoertuig dat een stopteken gaf en vluchtte via de A2 richting het zuiden.

A50
Bij Eindhoven besloot de bestuurder rechtsomkeert te maken en nam de A50 richting Oss. Ondertussen reed er een 'fanfare' van auto’s met blauwe zwaailichten achter de gestolen auto. Bossche surveillance eenheden zouden bij verschillende opritten politie-eenheden uit Oost-Brabant en de Landelijke eenheid hebben opgepikt. Uiteindelijk verliet het verdachte voertuig de snelweg bij knooppunt Paalgraven. De achtervolging duurde op dat moment al bijna een half uur.

Dorpenweg

Op de Dorpenweg in Haren eindigde de achtervolging. De bestuurder en de bijrijder sprongen uit het rijdende voertuig. De auto kwam tot stilstand in een sloot. Een verdachte rende de polder in en de tweede probeerde zich te verstoppen in een sloot. Beide verdachten werden aangehouden. Er wordt verder onderzoek gedaan naar onder andere de identiteit van de verdachten.

Deel deze pagina: