KV DOT verliest van ALO en wijst (deels) naar scheidsrechter

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 10:32

KV DOT verliest van ALO en wijst (deels) naar scheidsrechter

OSS - KV DOT heeft de thuiswedstrijd tegen ALO verloren. De ploeg uit Den Haag won met 16-22, mede door enkele (volgens DOT) rare beslissingen van de scheidsrechter.

ALO en DOT troffen elkaar eerder in Den Haag, toen won ALO met 12-19. Ook nu kwam de ploeg uit Den Haag brutaal op voorsprong. Bij rust keek DOT aan tegen een 10-14 achterstand.  Na rust kwam DOT tot twee verschil, maar telkens als DOT weer terug in de wedstrijd kwam, werden er volgens de Ossenaren discutabele ballen tegen hen gegeven. Na commentaar op de leiding werd coach Jan Steffens met rood naar de tribune gestuurd. Ook topscoorder Michel Heesbeen ontving geel van de volgens DOT wazig fluitende scheidsrechter Houtman. 

Op belangrijke ogenblikken miste DOT de scherpte die nodig was om te winnen, zes van de zeven strafworpen werden gemist aan Osse zijde. Lichtpuntje aan Osse zijde was de ingevallen juniorendame Mara van de Westelaken. Zij scoorde nog driemaal en forceerde een strafworp, maar voldoende om de punten in Oss te houden was het niet. Einduitslag: 16-22.

DOT zakt door deze nederlaag af naar de derde plaats, daarmee is het kampioenschap voor de Ossenaren uit zicht. Volgende week zal de ploeg zich in Amsterdam moeten herpakken tegen Sporting West. 

Deel deze pagina: