KV DOT gaat voor vijfde Giga Kangoeroe Klupdag

Gepubliceerd: Donderdag 14 februari 2019 08:25

KV DOT gaat voor vijfde Giga Kangoeroe Klupdag

OSS – In 2015 vond de eerste Giga Kangoeroe Klupdag plaats bij KV DOT. Een sportdag voor kleuters met als insteek kinderen al op jonge leeftijd in aanraking laten komen met sporten en bewegen. Destijds namen bijna 200 kleuters deel aan de eerste editie. Inmiddels verwacht de organisatie voor de editie van 2019 op dinsdag 14 mei ruim 600 deelnemertjes.

Korfbalvereniging DOT Oss kreeg vijf jaar geleden het verzoek vanuit het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) om de sportdag voor kleuters te organiseren, met de insteek om kinderen al op jonge leeftijd te laten sporten en bewegen en uiteraard ook kennis te laten maken met de oer-Hollandse sport korfbal. Bády Pijnenburg is al vanaf het eerste uur betrokken bij de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag en heeft ook dit jaar weer zin om de Giga Kangoeroe Klupdag weer tot een succes te maken. “We zijn nog steeds met dezelfde groep vrijwilligers als waar we vijf jaar geleden mee begonnen. Ieder jaar opnieuw komen we weer met nieuwe ideeën om het nog grootser uit te pakken dan voorgaande jaren. We merken dat basisscholen in de rij staan om deel te nemen."

Inmiddels nemen er acht basisscholen deel aan de sportdag die plaatsvindt op dinsdag 14 mei, namelijk de Teugelaar, Pius X, Mettegeupel, Sterrebos, Elzeneind, Nieuwe Link, Hertogin Johanna en de Korenaer. Pijnenburg vertelt enthousiast “Alle scholen die ooit deelnamen, willen deel blijven nemen. Jammer genoeg neemt basisschool de Evenaar dit jaar niet deel, vanwege het geplande schoolreisje, maar ook zij gaven aan in 2020 zeker weer van de partij te willen zijn."

Volgens Pijnenburg heeft het succes te maken met meerdere factoren. “We organiseren in feite een gratis sportdag waar basisscholen aan deel kunnen nemen. Docenten hoeven niks te regelen en worden de hele dag ontzien. Daarnaast verdienen leerlingen van Het Hooghuis en studenten van het Koning Willem I College stage-uren met het begeleiden van de kleuters. Voor de leerlingen van Het Hooghuis is het oefenen voor de sportdag die zij later in het schooljaar nog organiseren." Pijnenburg spreekt van een win-win situatie, want ook het ledenaantal van de Osse korfbalvereniging nam de afgelopen jaren toe.

De Giga Kangoeroe Klupdag is vernoemd naar de Kangoeroeklup. De Kangoeroes zijn de jongste leden van het KNKV. De Kangoeroeklup kent vier kangoeroes die allen één specifieke kwaliteit hebben die nodig is om goed te kunnen korfballen. Deze basisvaardigheden voor het korfballen, springen, rennen, scoren en plezier worden als basis gebruikt bij de trainingen van de kangoeroes. De trainingen zijn speciaal voor kleuters tussen de 3 en 6 jaar. Voor informatie over de Kangoeroeklup bij korfbalvereniging DOT Oss kun je terecht op www.kvdot.nl.