Kroegen in protest tegen 'het nieuwe Klunen'

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 18:36

Kroegen in protest tegen 'het nieuwe Klunen'

OSS - Verschillende kroegen onder de naam 'Vrienden van 't Ken Net' organiseren een alternatieve kroegentocht voor het Klunen in Oss. De kroegen zijn het niet eens met de nieuwe opzet van het evenement op 10 februari. De Stichting Klunen in Oss, gevuld door 'Knetters' is naar eigen zeggen aan de kant gezet door de horecaondernemers.

Op Facebook laat CV 't Ken Net weten dat de stichting (dat het evenement de afgelopen vijftien jaar organiseerde) een paar maanden geleden uitgenodigd werd bij een horeca-overleg waar werd verteld dat de horecaondernemers zelf het Klunen in Oss willen organiseren. "Nu blijkt echter dat het helemaal niet unaniem was. Vele horeca ondernemers waren niet betrokken bij dit besluit", zegt de carnavalsvereniging. CV 't Ken Net is niet blij met de opzet (met een Klunkaart van 12,50 euro voor negen kroegen) wat volgens de vereniging als doel heeft het Klunen om te vormen tot een groot podium met artiesten op de Heuvel. "Dit is geen Klunen. Er zijn genoeg Ossenaren die gewoon lekker de kroegen af willen gaan om met elkaar een biertje te pakken", stelt de vereniging.

Inmiddels zijn er vijf kroegen die zich hebben verenigd onder de naam 'Vrienden van 't Ken Net'. Dat zijn 't Berghje, De Keijzer, Stamineeke, 't Kaatje en Café Deejay. Zij organiseren een eigen kroegentocht op 10 februari. 't Ken Net: "Gratis entree, goede muziek en koud bier, meer heb je niet nodig op een zondagmiddag..."