KNVB wil ook Eerste divisie stilleggen tijdens interlands

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 16:14

KNVB wil ook Eerste divisie stilleggen tijdens interlands

OSS – De kans is groot dat TOP Oss vanaf volgend seizoen niet meer speelt tijdens een interlandperiode. KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma vindt het belachelijk dat er profvoetbal wordt gespeeld in zo’n periode en wil ook de competitie in de eerste divisie stilleggen.

Vorig jaar is er nog gestemd door de clubs die in de eerste divisie spelen. Een meerderheid vond toen dat de competitie niet stilgelegd hoefde te worden. "Ondanks dat wij zelf regelmatig internationals hadden, wilden wij doorgaan", zegt Peter Bijvelds van TOP Oss. "Het alternatief was nog vaker op maandag spelen. Dat vonden we niet in het belang van het voetbal en de supporters waar we voor spelen." Degradanten FC Twente en Sparta Rotterdam waren hier nog niet bij betrokken en bij één van die clubs ging het dus mis.

Duel tegen TOP Oss
In september was eerste doelman Joël Drommel van FC Twente opgeroepen voor Jong Oranje. Maar toen hij hoorde dat hij geen basisplaats had, besloot hij terug te keren voor het competitieduel tegen TOP Oss. Dat is tegen de regels van de FIFA, waarna de KNVB besloot om de doelman voor een duel te schorsen.

Op dit moment ligt alleen de Eredivisie stil tijdens een interlandperiode. Komend weekend is er geen eredivisievoetbal omdat Oranje zaterdag voor de Nations League speelt tegen Duitsland. De Keuken Kampioen Divisie gaat gewoon door.

Dat betekent dat clubs soms spelers moeten missen vanwege interlandverplichtingen. Volgens technisch directeur Hoogma van de KNVB moet elke international gewoon beschikbaar zijn. "Gelukkig zijn we bij de KNVB zelf verantwoordelijk voor de speelschema’s”, aldus Hoogma in VI. Wat hem betreft wordt er vanaf volgend seizoen ook in de Keuken Kampioen Divisie niet meer gespeeld tijdens een interlandweek.

Komend weekend wordt er nog wel gewoon gevoetbald in de Eerste divisie, TOP Oss speelt morgen in Waalwijk tegen RKC.