Kinderen spoorwegdrama herdacht bij Herinneringsboom

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 10:56

Kinderen spoorwegdrama herdacht bij Herinneringsboom

OSS – De Herinneringsboom van mama’s met een missie staat inmiddels op het grasveld tegenover het Anton Jurgenshuis in Oss. Vanavond om half acht worden daar de vier kinderen herdacht die omkwamen bij het spoorwegdrama.

De boom staat er om in deze feestmaand dierbare overledenen die gemist worden te herdenken. Voor een euro zijn kerstballen en flesjes te koop waarin foto’s kunnen worden geplaatst. Er kunnen tekeningen en gedichten worden neergelegd en ook is het mogelijk een kaarsje te branden. De naam van de overledene kan in een herinneringsboek worden geschreven, zodat deze wordt opgelezen op de slotavond op 21 december.

Even leek het erop dat er dit jaar geen Herinneringsboom zou komen vanwege de dood van Peter Netten. Hij is de zoon van één van de Mama’s. In november besloten de Mama’s om het toch door te laten gaan. “Je kunt een jaar overslaan, maar dan is het volgend jaar niet minder moeilijk om eraan te beginnen”, aldus de dames.

Tot 20 december worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom de Herinneringsboom op de Berghemseweg.