Kinderen beloond voor goede daden tijdens uitreiking Kinderlintjes

Dinsdag 20 november 2018 22:05

Kinderen beloond voor goede daden tijdens uitreiking Kinderlintjes

OSS - Het is inmiddels een traditie; in de maand november worden in Oss de SP-Kinderlintjes uitgereikt. Dinsdagavond werden de lintjes op het gemeentehuis opgespeld door burgemeester Wobine Buijs bij kinderen die iets bijzonders hebben gedaan.

Dit jaar gingen de lintjes naar: Lisa en Daniel van Grinsven voor hun werk als vrijwilliger bij GESPOSS, een sportvereniging waar mensen met een beperking terechtkunnen. Anne Ouwens kreeg een lintje omdat ze een oudere vrouw in de buurt helpt met klusjes. Fieke van Kempen werd ook verrast met een lintje. Ze werkt al jaren aan de kindervakantieweek bij Stichting Jeugd & Jongeren in Berghem. 


Reno, Iva en Elin Vervoort werden net als Floor van der Palen beloond voor hun inzamelactie voor de Voedselbank Oss en Omgeving. Quinty Timmermans kreeg een lintje voor haar werk als ambassadeur van Stichting Opkikker. Benthe Wiegmans verdiende een lintje omdat ze al voor de tweede keer haar rode haren heeft gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Ze laat het weer groeien voor de volgende donatie. 

Niek van den Elzen kreeg van de burgemeester een lintje opgespeld omdat hij een basisschoolleerling naar school heeft begeleid na het ongeval met de stint bij station Oss West. Door een omweg te nemen, heeft hij de leerling behoed van beelden van het ongeval. Jeugdleden van het Rode Kruis werden ook in het zonnetje gezet. 

Quinten Duffhues, Fealynn Walraven, Rianne Hoogstraten, Leila Valentijn, Kayleigh Elfrink, Naomi Klerks en Elise van Schadewijk kregen een lintje. Dit jaar houden de jeugdleden een actie voor Helpende Handen in Oss. Leden van de Jeugdbrandweer in Oss werden beloond voor hun inzet. 

Jasper van Drunen, Deniz van Haren, Jenson Hesemans, Thomas Linder, Sten Rafael, Floortje Ruijs, Jarno Schaijk, Ruben Schreuders, Calvin Timmermans en Tygo Vos kregen een lintje en oorkonde van de burgemeester.

Deel deze pagina: