Kampioenenhuldiging Oss: Senna van de Veerdonk

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 20:42

Kampioenenhuldiging Oss: Senna van de Veerdonk

OSS – Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag 30 januari wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportvrouw van het jaar: Senna van de Veerdonk.

Judoka Van de Veerdonk werd Nederlands kampioen onder de 21 in de gewichtsklasse tot en met 78 kg en veroverde een bronzen plak op het EK. Het geheim van de overwinningen houdt Senna liever voor zich: “Dat moeten we natuurlijk niet zeggen”, grapt de 18-jarige. “We trainen hard en veel, we hebben een groot team en dat maakt elkaar steeds beter."

2019

Het nieuwe jaar brengt ook nieuwe uitdagingen voor de judoka. Senna wil namelijk een andere ring in. Ze wordt MMA-Vechter: “Hier (Van Buel Sports) word ook veel getraind met kickboksen, grappling en BJJ (brazilian jiu-jitsu). Mijn trainer doet al langer BJJ en zo ben ik een beetje aangestoken.” De ambities van Senna liggen vooral bij MMA (mixed martial arts). Ze heeft een goede basis met judo denkt ze zelf, omdat bij MMA ook op de grond gevochten wordt. 

Deel deze pagina: