Kampioenenhuldiging Oss: Sanne Voets

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 08:36

Kampioenenhuldiging Oss: Sanne Voets

OSS – Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdagavond wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor. Deze keer Sanne Voets, genomineerd als sportvrouw van het jaar.

Sanne Voets kan voor het derde jaar op rij de titel pakken. Die kans is best aanwezig gezien haar prestaties in 2018. Zo werd Sanne Nederlands kampioen en drievoudig wereldkampioen paradressuur in de Verenigde Staten. Een van de titels is in team verband, voor het eerst in de geschiedenis wist er een ander team dan de Britten goud te winnen. “Die kans achtten we niet zo hoog en als je terug kijkt zie je ook dat het close was. Het verschil was zes tiende van een procent over drie proeven. Maar we hebben het wel geflikt”, zo blikt de amazone tevreden terug.

2019

Het volgende doel is Tokio 2020. In Rio won ze al goud maar ze wil dat prolongeren. “Als je denkt dat je er al bent, dan is er juist het gevaar dat je denkt ‘het kan wel een stapje minder.’ In London werd ik vierde. Daarna ging ik hard werken om dat laatste stapje naar dat podium te maken. Dat zullen ook de mensen doen die tweede, derde, vierde en vijfde werden in Rio.”

2019 is dus een preolympisch jaar maar er is wel een EK in Rotterdam. In augustus is ze ambassadeur bij dat EK maar ze wil ook meedoen. “Het wordt een soort van generale voor Tokio.” zegt de wereldkampioene.


Deel deze pagina: