Kampioenenhuldiging Oss: Rick van der Ven

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 15:15

Kampioenenhuldiging Oss: Rick van der Ven

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportman van het jaar: Rick van der Ven.

Wereldkampioen met het Nederlands team, individueel vijfde en Nederlands Kampioen outdoor. Handboogschutter Rick van der Ven beleefde in 2018 een echte comeback. In 2015 stond Rick helemaal aan de top maar de jaren die volgden waren minder. Dat kostte hem ook een plek in het Nederlands handboogteam. Van der Ven reageert nuchter als altijd: “Als je nummer een van de wereld bent geweest is de kans dat je terug valt groter dan dat je eerste blijft. Maar je moet wel het niveau blijven halen. Om de zoveel tijd komen er ook nieuwe mensen bij die beter schieten of net goed als jij. Dan is het jouw taak om aan te haken.”

2019

In het nieuwe jaar wil de olympiër het WK in Den Bosch winnen. Daarnaast wil hij weer een plek in het team om mee te gaan naar Rio in 2020. “Het is altijd het doel om het toernooi te winnen. Het beste wat we kunnen halen is wereldkampioen worden en een plek halen voor de Spelen, in het team of individueel.”


Reageren op dit bericht
Deel deze pagina: