Kampioenenhuldiging Oss: O.S.S.’20

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 13:21

Kampioenenhuldiging Oss: O.S.S.’20

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportteam van het jaar: de heren van O.S.S ’20.

In het voetbalseizoen 2017-2018 zijn de heren van het eerste van voetbalclub O.S.S ’20 ongeslagen kampioen geworden in de hoofdklasse. Aanvoerder Tony de Groot: “Na een wedstrijd of tien pas werd het serieus. We waren tien wedstrijden ongeslagen. Maar wel veel gelijke spelen dus het was niet super duidelijk dat we veel beter waren dan de tegenstanders. Maar aan het spelbeeld kon je het wel zien.”

Speler Ferdy van den Berg vindt het mooi dat ze uiteindelijk niet zelf hoefden te voetballen toen ze kampioen werden. “Nu waren we vrij, mooi zonnig dagje. We gingen met z’n allen naar UDI’19. UDI moest tegen Halsteren. Halsteren moest punten laten liggen en toen won UDI. Het was een groot feest daar.”

Het seizoen 2018-2019

Het eerste speelt nu in de Derde Divisie. Een niveau hoger spelen is volgens Tony de Groot geen probleem en hij vindt het leuker dan de hoofdklasse. “Eigenlijk geen één ploeg meer die inzakt en op de counter gaat spelen. Dat maakt het wel veel leuker.” Op dit moment staat het team zevende en lijkt degradatie voorkomen nog steeds het doel. Alhoewel Ferdy wel nog durft te dromen: “Wij zeiden als groep zijnde ‘als we erin blijven dan is het eigenlijk wel prima.’ Nu staan we zevende en kunnen we omhoog kijken. We kunnen eventueel meedoen om prijzen.”