Kampioenenhuldiging Oss: Nooit Gedacht dames 1

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 09:50

Kampioenenhuldiging Oss: Nooit Gedacht dames 1

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportteam van het jaar: Nooit Gedacht dames 1.

Het vrouwenteam uit Geffen had als doel het winnen van de beker. Dat werd in april behaald in een wedstrijd tegen UDI’19 met een uitslag van 7-0. Toen bleek dat de dames in de competitie bovenaan stonden, besloten ze vol te gaan voor de titel. “We hadden verwacht dat we bovenin mee konden draaien. Maar niet dat we mee zouden doen voor het kampioenschap", zegt speelster Tamara van Lent. “Een super goed jaar, kampioenschap behaald, beker gewonnen dus het kan eigenlijk niet beter.”

Het seizoen 2018-2019

In het nieuwe seizoen spelen de dames in de hoofdklasse en ze gingen de winterstop in met de derde plaats. “Van te voren dachten we dat we alleen maar achter de bal aan zouden lopen in plaats van zelf te voetballen. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd. We pikken goed aan. Je merkt dat we de afgelopen jaren voetballend stappen gemaakt hebt”, vindt Angela van Rooij. “Het gaat beter dan verwacht, we hadden wel gedacht dat er een paar teams bovenuit zouden steken. Dat valt wel mee, het is er maar één. De rest wint allemaal van elkaar. Als je als derde de winterstop in gaat dan is dat mooi meegenomen", aldus Tamara van Lent.

Op dit moment staat Eldenia (Elden) bovenaan met 30 punten uit 11 wedstrijden. Nooit Gedacht staat derde met 17 punten dus een kampioenschap zit er niet in voor de dames. Ook in de beker liggen ze er al uit. Handhaving lijkt het doel van dit jaar met een schuin oog naar de periodetitel.